Toneel: ‘De geit of, wie is Sylvia?’ OT-Rotterdam

Rubriek: Programma, Reportage, Theater

De vijftigjarige architect Martin bevindt zich op het hoogtepunt van zijn roem. Maar de geslaagde architect en gelukkig getrouwde man, is verliefd op een geit. Dit absurde gegeven leidt in handen van Albee tot een meesterwerk. De illusie van een geslaagd leven wordt doorgeprikt. Wat in het begin een well made comedy lijkt, loopt uit op een schrijnende tragedie. Bert Luppes heeft voor zijn rol als architect Martin in De Geit of, Wie is Sylvia? de Louis d'Or 2009 gewonnen, de belangrijkste toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol. En de jury van het Nederlands Theater Festival bestempelde De Geit of, Wie is Sylvia? tot één van de tien hoogtepunten van theaterseizoen 2008/2009.

Edward Albee

Toneelschrijver Edward Albee maakte furore met o.a. Who’s afraid of Virginia Woolf? (Wie is er bang voor Virginia Woolf?), Three Tall Women(Drie grote vrouwen) en A Delicate Balance (Wankel Evenwicht) en werd onderscheiden met belangrijke prijzen. In 2002 wist Edward Albee de wereld opnieuw te verrassen met een baanbrekend stuk: The Goat or, Who is Sylvia? (De Geit of, Wie is Sylvia?). Hij ontving hier de prestigieuze Tony Award voor.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!