Gast: Hans Croiset- acteur, regisseur, schrijver én….

Rubriek: Gasten, Interview, luisterboek, Programma

...genomineerd voor de Esta Award 2012: best ingesproken luisterboek! En dat kan Hans Croiset fantastisch(er wordt gefluisterd dat hij prinses Maxima hielp/helpt  bij haar Nederlandse lessen...). Hij geeft ook niet zomaar op 2 toneelscholen(Maastricht en Amsterdam) lessen in tekstregie. Hij kan het als(bijna) geen ander. Hij is nu genomineerd met 'Lentebeken' een heerlijke novelle van Ivan Toergenjev, maar hij leest ook, alsof het hem geen enkele moeite kost, Marcel Proust' 'Op zoek naar de verloren tijd'. Voor Kees Schafrat van de Heartland Studio's en de luisterboeken reeks 'Meesterwerk' is hij een van zijn favoriete stemmen. Hij las al eerder Tjsechov en Dickens, Schlink en Coetzee (voor 'In ongenade' van Coetzee werd  Croiset in 2009 ook al genomineerd!)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De carrière van Hans Croiset(1935) is lang en kent veel hoogtepunten of wapenfeiten: hij richtte meerdere malen toonaangevende nieuwe toneelgezelschappen op(Publiekstheater, Nationale Toneel, Het Toneel Speelt) deed talloze regies, schitterde zelf als acteur(ik zie hem nog zo vóór me  in zijn laatste rol, als koning Phillips II in 'Don Carlos' van Schiller-2005...prachtig was dat!). Maar momenteel is Hans Croiset  vooral schrijver: 'een regisseur met  oneindige vrijheid!' zegt hij erover. In 2010 verscheen zijn roman 'Lucifer onder de linden' en in 2008 zijn autobiografie 'Badhuisweg'

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!