Muziek voor Mali: 5 maart in Paradiso!

Rubriek: Vers van 't hart

MUSIC FOR MALI MET O.A. JUNGLE BY NIGHT, LAURENS JOENSEN, FAY LOVSKY, MOUSSÉ DRAMÉ EN WE ARE HERE, DE BAND UIT DE VLUCHTKERK IN AMSTERDAM-WEST

Steun de onderdrukte muzikanten in Mali via inzamelingsactie Music for Mali, op dinsdag 5 maart in Paradiso. Met optredens van We Are Here, de band uit De Vluchtkerk in Amsterdam-West, en: Jungle By Night, Laurens Joensen, Fay Lovsky, Moussé Dramé, KC the Funkaholic e.a. Er worden muziekinstrumenten ingezameld en over deze actie wordt een documentaire gemaakt.

Mali is het armste land van de wereld. Maar misschien wel het rijkste land wat muziek betreft. Muziek is als zuurstof voor haar inwoners. Een jaar geleden grepen moslim-extremisten de macht in Noord Mali. De sharia werd ingevoerd en alle muziek werd verboden. Studio’s, radiostations en instrumenten, waaronder veel gitaren, werden kapot geslagen en in brand gestoken. Onlangs zijn grote delen van Mali weer bevrijd, niet zonder verlies.

Dit concert en deze instrumenten-inzamelingsactie is bedoeld om de muzikanten, die een jaar lang zijn onderdrukt en hun instrumenten zijn kwijtgeraakt, nieuwe (tweedehands) gitaren te bezorgen en ze weer te laten ademen. Dus heb je een gitaar of versterker die je niet meer gebruikt, lever hem dan op deze avond in Paradiso in. Gitarist en singer/songwriter Laurens Joensen zal met de ingezamelde instrumenten naar Mali reizen om ze persoonlijk af te leveren.

Veel muzikanten hebben hun medewerking al toegezegd. Verwacht in elk geval: Jungle By Night, Laurens Joensen, Fay Lovsky, Moussé Dramé en We Are Here, de band uit De Vluchtkerk in Amsterdam-West, waar honderd uitgeprocedeerde, maar niet uitzetbare asielzoekers verblijven. Onlangs verzorgde deze band een zéér succesvol voorprogramma bij het concert van de Malinese zanger Salif Keita in Paradiso.

Momenteel wordt er ook gewerkt aan de documentaire ‘Music for Mali’, een film over het belang van muziek voor Malinezen die niet veel anders hebben en het belang van de Malinese muziek voor de wereld. In de film zitten ontmoetingen en gesprekken met verschillende Malinese muzikanten, zoals Bassékou Kouyate, Salif Keita, Fatoumata Diawara, die de oproep deden om instrumenten te verzamelen. De film zal uiteindelijk muzikant Laurens Joensen volgen op zijn reis naar het noorden van Mali om de ingezamelde instrumenten persoonlijk af te leveren.

Om de film af te maken is financiële steun nodig: zie voor meer info: www.cinecrowd.nl(Music For Mali). Steun de manifestatie, de film en zodoende de onderdrukte muzikanten van Mali. Eén ding weet je zeker: je krijgt er fantastische muziek voor terug. En echt, ze zijn al blij met een tientje! Aan het korte filmpje op cinecrowd kan je zien dat het iets moois kan worden!


MUSIC FOR MALI

Jungle by Night, KC the Funkaholic, Laurens Joensen, Fay Lovsky, Moussé Dramé en We Are Here

Datum: dinsdag 5 maart 2013

Aanvang: 20.00 uur | zaal open: 19.30 uur | entree: € 10,- incl. daglidmaatschap*

* Gratis entree voor bezoekers die gitaren/basgitaren/versterkers meenemen voor de inzamelingsactie.

Voorverkoop vanaf zaterdag 16 februari Klik hier voor kaartjes

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!