Bezoek de Shtandart(1e schip Peter de Grote) en steun ze!

Rubriek: Vers van 't hart

Ter ere van de opening van de tentoonstelling over Peter de Grote in de Hermitage, ligt aan de Buiten Kadijken in Amsterdam het fregat Shtandart van kapitein Vladimir Martus(een ontzettend hartelijke man, zie foto). Het is een exacte replica van het schip dat Peter de Grote 300 jaar geleden zelf bouwde, nadat hij hier in Holland het scheepsbouwen onder de knie had gekregen. De Shtandart is nu een zeiltrainingschip(non profit!) voor jonge mensen, om te leren leidinggeven, samenwerken, een doel en richting in het leven te geven. Bezoek het schip en doe een donatie! Iedere euro is welkom.

Daarom doen ze ook mee aan de actie Kroonappels, de aanstaande koning en koningin willen ter ere van de kroning graag sociale projecten steunen. Maar daar moet dan per stad of regio op gestemd worden. Els Heyboer steunt sinds 2009 de Shtandart en haar stichting zit in Voorburg! Dus als u daar(of in Leidschendam) woont, steun dan 15/15/17 maart hun aanvraag voor een fijne Kroonappel(50.000€!!) door op internet voor hen te stemmen.

En ga eens langs bij de Shtandart, want je wordt er hartelijk ontvangen.  Kijk maar op deze Facebookpagina. Als ik nu 20 was…ik zou zó mee op reis willen!

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!