Toneel: ‘237 redenen voor seks’ van Orkater

Rubriek: Theater

Ja, leek Geert Lageveen wel een goed idee: een voorstelling over iets waar iedereen (nou ja) mee te maken heeft, maar waar nog steeds stapels taboe op liggen: seks…en dan de prikkelende vraag: is het nodig om fantastische seks te hebben om gelukkig te zijn?  Beantwoord de vraag en je geeft jezelf bloot!  Zijn vaste theatercompagnon Leopold Witte moest bepaald iets wegslikken. Hoe maak je een voorstelling over seks, die persoonlijk is, maar niet genant en toch ook universeel, niet ranzig is, maar goed verteerbaar, geen dijenkletser is, maar wel bijzonder geestig, die waarachtig is, maar toch speelt met waar en onwaar?

Hoe ze het precies doen is het geheim van de smid, maar samen met  theatermaakster (en stand-up theaterfilosofe) Laura van Dolron hebben ze  er een smakelijk uurtje lunchpauzetheater van weten te maken: t/m 29 mei te zien in Bellevue, daarna van 1  t/m 11 juni in de Toneelschuur in Amsterdam

Luister terug:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

1 Ze rook lekker
5 Het gesprek wond me op
16 Ik wilde me jong voelen
58 Ik had medelijden met hem en ik verveelde me
78 Ik wilde van mijn hoofdpijn af.
94 Ik wilde mijn techniek verbeteren
116 Het was mooi weer en iedereen was vrolijk
179 Ik wilde wraak nemen op mijn partner
180 Ik wilde dat hij aardiger tegen de kinderen is
209 Ik zocht woonruimte
225 Ik was het zat maagd te zijn.
237 Ik had al lang geen seks meer gehad
Wat gaat er om in het hoofd van degene met wie we seks hebben?
En willen we dat wel weten?

 

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!