Zondagmorgenzwerver

Rubriek: Programma  |  1 Reactie

Afgelopen weekend was er in Paradiso ruim aandacht voor het platteland en de boeren, die steeds meer in de verdrukking komen, terwijl zíj toch zorgen dat wij te eten hebben. Paul Koek van De Veenfabriek had van alles bedacht. Het éen wat bedaagder dan het ander, maar om op zaterdagavond heerlijk te eten in Paradiso uit de  ter plekke opgebouwde keuken van de Portugees André Amaro was echt een feestje! De verhalen van boer Herman Kok, die o.a.weigert om zijn koeien te verminken met die achterlijke oormerken waren prachtig. Bij een zieke koe, die niet wil eten of geen energie heeft, doet hij een oormassage die altijd helpt!

Maar wie stal de show? Koe Helena natuurlijk van boer Jacob Rens.

Op zondagmorgen werd er pal naast Paradiso een groot ontbijt georganiseerd. Een aantal prominenten uit het culturele en het boerenleven verzorgden ieder een tafel. Helemaal achteraan, op een ijzeren bankje lag een zwerver te slapen…de geur van koffie, gebakken spek, warme croisantjes deed hem ontwaken.

Beluister mijn reportage

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reactie

 1. poetpiet says:

  maart 21st, 2011at 01:05(#)

  goed onderwerp

  hier wat verwante ideetjes
  http://www.youtube.com/user/poetpiet#g/c/F14B9DDD3E547FF6
  http://www.timvaneyken.co.uk/
  john barleycorn – begint meteen te spelen, erruggoed

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!