Toneel:’Augustus:Oaklahoma’ De Utrechtse Spelen

Rubriek: Programma, Theater

Ach, ze behoeven eigenlijk geen reclame meer, want ik denk dat heel Nederland ondertussen wel weet dat in de Stadsschouwburg van Utrecht tot en met 21 mei a.s. de Amerikaanse theaterhit(winnaar Pulitzerprijs en Tony Award) ‘Augustus: Oaklahoma’ van Tracy Letts gespeeld wordt met een sterrenkast.

Daarom hier even mijn verhaal…we gingen samen, mijn dochter & ik( voor de algemene ontwikkeling en om de liefde voor de kunsten te voeden). Met de trein, want ik ga echt niet in die files staan. De ellende begint dan al met de ov-kaart die we(bijna nooit van ov gebruikmakend) in de Utrechtse bus naar de schouwburg vergeten uit te checken. Publiciteitsman Frank Klijn had me al gewaarschuwd dat hij geen goed opname-plekje voor me had en de dame van de kassa irriteerde zich zichtbaar aan mijn verzoek toch nog eens te kijken of ik niet wat dichter bij het podium kon zitten voor opnames. Lukte niet. Wij dus midden in zaal, die strak omhoog was opgebouwd. Minstens 1 kilometer van het podium… Het stuk begint! Op het podium een enorm  opengesneden huis van 3 verdiepingen. Acteur Dries Smits begint als de oude pa Beverly, die niet veel later  zal verdwijnen om zelfmoord te plegen. Ma Violet(uitstekend gespeeld door Ria Eimers), verslaafd aan allerlei pillen, manipulatief en giftig, zal haar kinderschare met aanhang uitnodigen, inclusief haar zus met familie…een familie-epos, een soap, een klassieker, verval, visieuze cirkels, emoties, geschreeuw en veel om te lachen… Ipv 23.15 is de voorstelling 23.50 afgelopen! geen tijd meer voor interviews! Racen naar de trein! In bus blijkt ov-kaart helemaal leeg(vergeten uit te checken!), chauffeur vindt het allemaal best, racen op station, trein weg, AHtje pakken, Laurens Spoor(oud-collega bij Publiekstheater) tegen het lijf lopen, was ook in schouwburg(vond het ‘mwahh’), daarna  actrice Petra Laseur, met wie ik een coupé deel. Thuis in Mokum regent het dat het giet en dochterlief en ik krijgen een enorme ruzie omdat ze niet genoeg opschiet naar mijn zin. Het is ondertussen 01.30 uur en ze moet mogen gewoon naar school! En dan is ze haar oortjes van haar BlackBerry kwijt! Shitterdeshit!(3e paar, geleend van mij HTC)Afijn, de volgende ochtend haalt manlief je van haar fietswiel dat nauwelijks meer wilde draaien…(zie foto)

Dit vond ik er van:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!