STREETWISE! Heerlen en nu de rest van NL! (Sjaak & Leonie)

Rubriek: Interview, Programma

3x sjaakSjaak Vinken is meer dan de helft van DrSjaak (lange tijd maandelijkse gast in dit program met nieuwe eigen(zinnige) songs). Hij doet er alles aan om zijn stad Heerlen op te stoten in de vaart der volkeren! Samen met de jonge Leonie Kuepers.

Sjaak mailde me het volgende: ‘Het project speelt zich af in Heerlen-centrum, waar de leefbaarheid en leegstand tot een dramatisch dieptepunt gedaald is. Inmiddels hebben we met onze ‘gezamenlijke straataanpak’ (Streetwise), na drie jaar iets op de rit gezet waarmee mensen weer in de stad en vooral hun straat geloven. De leegstand wordt hiermee opgelost.. er wordt weer eens samen gedronken! Bovenal wordt het imago van de straat/stad hier beter op. Tijdens het project heb ik de botte bijl ter hand genomen en ben ik er mega-lomp ingestapt.. de term ‘lange adem’ begrijp ik als de beste. Na een strijd van drie jaar ligt er nu wel een verrekte mooie aanpak met kop en staart niet alleen voor de stad Heerlen, maar voor de hele regio en zelfs voor ver daarbuiten. Alleen gemeente he. Je komt ze te dicht bij.. bijna rock and roll dit.. maar dan anders.. ik heb ik er nu een heel lief en slim meisje bij gevonden (Leonie), komt niet van Heerlen.. is jong en waanzinnig slim (zie bijlage). Samen hebben we Streetwise (de gezamenlijke straataanpak) ontwikkeld.’

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!