Spannende boeken

Rubriek: Boeken, Interview, Programma

Tis pas april, maar in juni is het weer Maand van het Spannende boek, dus ik lees me nu alweer suf. Gelukkig doet die vrijer van me mee. Hij moet voor in het boek een korte recensie schrijven. Staat er bijv: ‘Vond het verhaal niet zo goed, maar omdat ik het in bijna één ruk heb uitgelezen….toch een 8’. Nou, moet ik ook lezen denk ik dan, bovendien ben ik fan van de schrijver. Lees ik um…rotboek! Nou ja ‘rotboek’, gewoon niet goed genoeg voor Michael Connelly, mijn grote thrillerheld die Hieronymus Bosch creëerde! Maar dan opeens bedenk ik me iets… Het boek in kwestie las ik voor het eerst in het Nederlands (‘De herziening’)… alles daarvoor in het Engels. Zou het aan de vertaling liggen? Neeee, de hele opzet, het plot en de karakters zijn zwak…

Als ik in het Nederlands lees, dan ook liefst iets van een Nederlandse schrijver en dan maar gelijk al die titels die genomineerd zijn voor de Gouden Strop dit jaar. ben nu bezig in ‘Caleidoscoop’ van Linda Jansma en het bevalt me goed. Dinsdag 19 april maakt de CPNB en het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs op de schietbaan(aiaiai) van het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag de shortlist bekend. De pers kan daarna leuk rond kijken in de…wapenkamer (oeioeioei)!

Afijn ik ga proberen die hele shortlist te lezen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!