Realismebeurs 2011 Sam Drukker (24-1-11)

Rubriek: Beeldende Kunst, Programma  |  2 Reacties

Op de afgelopen Realismebeurs 2011 had ik het geluk rondgeleid te worden door Sam Drukker, de Kunstenaar van het Jaar ! Een verkiezing door het kunstpubliek. Hier de motivatie van éen van de kiezers:

“Sam Drukker is een veelzijdig kunstenaar die de mens in al zijn kwetsbaarheid én zijn kracht op briljante wijze weet te portretteren. Dit doet hij niet alleen met verschillende technieken en op verschillende materialen, zoals hout en tentdoek -waarbij de grondkleuren van die materialen de kwetsbaarheid en de kracht van de door hem geportretteerde versterken- maar hij doet dit ook door zijn onderwerpen, werkwijzen en – zeer belangrijk – zichzélf steeds te vernieuwen. Dat laatste is zeldzaam onder succesvolle kunstenaars. Hij onderscheidt zich daarmee op een overtuigende wijze van de andere -ook zeer sterke- finalisten. Bovendien is hij gewoon een heel erg aardig en in anderen geïnteresseerd mens. Hij verdient het om na meer dan 25 jaar hard werken als Kunstenaar van het Jaar 2011 in brede kring erkend te worden.”

In de ‘N8 van het Goede Leven’ van komende zondagnacht een uigebreide rondleiding!

Luister mijn reportage terug:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

en in de onderstaande berichten vind je afbeeldingen van de werken die we zullen bespreken!

Reactes

 1. guy de jaegher says:

  januari 19th, 2011at 14:31(#)

  realismebeurs 2011…
  Adeline van Lier… een Nederlandse Jan Hoet?
  Beter het laatste boek lezen van Diederick Kraaijpoel “Niet alles is kunst”!
  Persoonlijk hou ik niet van Drukkers voorstellingen. Er zitten veel lelijkaards tussen die ik zelf niet in mijn garage, laat staan in mijn keuken zou willen hangen.
  Niet iedereen hoeft akkoord te gaan met wat u denkt over Drukker of met wat hij voorstelt.
  Trouwens, zou hij zelf wel capabel zijn om een mooi hedendaags, technisch perfect geschilderd zoals de Oude Meesters, stilleven te kunnen maken… ik betwijfel het!
  Als u enkel en alleen vernieuwing in de Kunst wenst, smijt dan maar alles weg wat voor de komst van de Modernen is verwezenlijkt…
  Met beleefde groeten.

 2. Sytze says:

  januari 27th, 2011at 20:43(#)

  smijt dan maar alles weg wat voor de komst van de Modernen is verwezenlijkt…

  goeie suggestie!

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!