Interview met Léon Povel deel 3

Rubriek: Interview, Programma  |  1 Reactie

Op 8 januari van dit jaar Op 8 januari van dit jaar overleed oud-KRO-hoorspelregisseur Léon Povel, op 101-jarige leeftijd.

Ik heb al heel wat hoorspelen van hem herhaald hier in de nacht en hem ook bij hem thuis geïnterviewd toen hij 100 werd.

Het was een buitengewoon actieve man die bijna tot op het laatste moment helder is gebleven en nog vol plannen zat en nieuwe uitdagingen aanging.

Helaas maakte in november vorig jaar een val in de tuin, terwijl hij de dahlia’s net had uitgegraven, op kleur had gesorteerd, in dozen in het schuurtje had opgestapeld, en alleen nog de afval naar de vuilstort moest brengen, een einde aan dit alles.Hij brak een heup, kreeg de volgende dag in het ziekenhuis al een nieuwe, want die moest immers nog jaren mee, maar de complicaties die daarop volgden zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn laatste berg niet meer kon beklimmen.

In de twee maanden daaraan voorafgaand heeft zijn jongste zoon Winfried Povel hem nog uitgebreid geïnterviewd.En dit keer niet alleen over zijn radiocarrière, want dat hebben we al zo vaak gehoord, maar ook over zijn hele privéleven.Het is een onthullend interview geworden van wat een mens in meer dan honderd jaar heeft meegemaakt, met alles wat daarin gebeurd is en wat in de wereld werd uitgevonden.Ik ga dat interview in 4 delen uitzenden.

Het 1e deel ging over zijn prille jeugd tot aan de eerste jaren bij de KRO-radio, deel 2 verder over zijn carrière bij de KRO, ook tijdens de oorlogsjaren en nu  in deel 3 hoort u  over zijn 1e huwelijk en zijn 9 kinderen  en hoe hij met zijn gezin de oorlog is doorgekomen en hoe hij na zijn  scheiding, een tweede en derde relatie  begon, welke laatste uiteindelijk weer uitmondde in een  zeer gelukkig huwelijk op 93-jarige leeftijd.

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Reactie

  1. JENNY says:

    juli 1st, 2013at 00:16(#)

    Het viel mij op dat de zoon zijn vader steeds met U aansprak.Die ouwe was best relaxed.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!