Guido Belcanto & Lucky Fonz III: ‘Hou van ons’

Rubriek: hoorspel & -college, Interview, Muziek, Programma  |  2 Reacties

Journalisten Sander Donkers en David Kleijwegt schreven vorig jaar een prachtartikel voor Vrij Nederland, dat ik prompt uitscheurde om te bewaren..Meer mensen vonden het een prachtartikel en het verbaasde mij niet dat het onlangs werd  bekroond met de Jip Golsteijnprijs, die helaas veel te vroeg gestorven popjournalist, die maakte dat ik toch de Telegraaf wel eens las! We raakten zelfs enigszins bevriend, nadat ik het hem voor het jongerenprogramma ‘Antipasta'(VARA) had geïnterviewd over zijn nog steeds heel leesbare boek ‘Warm bier en koude vrouwen’. Ging ook wel eens kijken naar een optreden van hem en Specs Hildebrand…ik heb zelfs nog 2 platen van hem! Ha!

Afijn, waar ging dat artikel over? Over 2 charmezangers: de Vlaming Guido Belcanto en onze kaaskop Lucky Fonz III. Een ontmoeting tussen deze 2 mannen, wiens platen tegenwoordig beiden hier uitgebracht worden door het hiphoplabel van Kees de Koning, TopNotch. Grappige ontwikkeling…

Ik lees het artikel voor, gelardeerd met de muziek van beide heren. Hachelijke zaak, want vooral het stemgeluid en de tongval van Guido zijn niet te evenaren. Sorry dus alvast!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reactes

  1. carine says:

    april 4th, 2012at 07:07(#)

    schitterend, vernieuwend, fantastisch !!

  2. Adeline says:

    april 4th, 2012at 12:30(#)

    hè, wat heerlijk om te horen! Dank

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!