Gesprek: Rodaan Al Galidi

Rubriek: Boeken, Interview, Programma  |  4 Reacties

Onlangs was de Irakees/Nederlands/Belgische schrijver en dichter Rodaan Al Galidi weer in het nieuws inzake de belachelijkheid  van veel vragen in de inburgerinstoesten(wanneer gaat een vrouw na een miskraam weer menstrueren?). Hij zakte dan ook. Net als ondergetekende en Vincent Krom (uw regisseur van de N8vhGL), die een tijd geleden nog een onderhoudend gesprek had met Al Galidi.

Het feit dat Al Galidi onlangs een literaire prijs van de de Europese Unie ontving is ook een mooie aanleiding om dit gesprek nog eens terug te luisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reactes

 1. David says:

  december 12th, 2011at 06:20(#)

  Hoe kan ik dit interview nog eens horen of linken aan Facebook?

 2. theo uitt says:

  december 12th, 2011at 06:53(#)

  BRILJANT
  wat goed geinterviewd en wat mooi gesproken. een genot om naar te luisteren. elke zin van deze dichter opent een verrassend nieuw vergezicht in een bekend verondersteld landschap.

 3. ries langereis says:

  december 12th, 2011at 07:35(#)

  wat heb ik vanmorgen gelachen over de fynzinnige humor van Roodan;als terug kerend nederlander herken ik veel in zyn kritiek wbt regels etc.de conducteurs van de NS zyn echter niet correct weergegeven er zyn wel degelyk heel aardige onder.
  Het is jammer dat je van die midden oosten wysheid zoals hy die verwoordde zo weinig terug ziet in de media.
  suucess roodan ik zal je boek gaan kopen!

 4. Annie says:

  december 12th, 2011at 13:23(#)

  Sluit me aan bij Ries. Ik heb verleden week de conducteurs van Roodan (mbt regeltjes) ontmoet in de stilte coupe. Twee buitenlanders(met kleurtje) werden op onbehoorlijke wijze aangesproken op hun gedrag nl te hard spreken. Ik weet dat ze niet allemaal zo zijn maar het komt wel opvallend vaak voor als ik met de trein reis.Het boek van Roodan ga ik zeker kopen, ik wil het licht in zijn hart zien!

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!