Gast: JP den Tex ‘Morgen wordt het beter’

Rubriek: Boeken, Gasten, Interview, Muziek, Programma

3x JPhet boek –  ‘Morgen Wordt Het Beter’ 
 
Singer/songwriter JP Den Tex gaat in Morgen Wordt Het Beter, zijn schrijversdebuut, op zoek naar zijn oorsprong, naar het raadsel van zijn eigen verwekking. Om vervolgens in een soort van vreemd luchtledige terecht te komen, omringd door tientallen vergeelde kiekjes en vage verhalen uit de tweede lijn. Niets is nu eenmaal zo verraderlijk als de voltooid verleden tijd. Dan vindt hij op een dag in de nalatenschap van zijn ouders een tot dan toe nog niet opgemerkt tegeltje. ‘Voor wie werkelijk zijn verleden begrijpt, staat de toekomst net zo vast als zijn verleden’ staat erop geschreven. Dan moet het omgekeerde ook waar zijn, denkt hij en hij gaat, zij het aanvankelijk nog enigszins aarzelend, moedig op pad. Twaalf verhalen, die lezen als een tegendraadse roman. Een reconstructie.

Elk verhaal refereert aan (of is geënt op) een song van JP Den Tex. De desbetreffende songs zijn verzameld op een speciaal voor bij dit boek samengestelde (gelijknamige) cd. Alle songteksten zijn achter in het boek opgenomen.

CD ‘ Storyteller – Live at Le Perron’ 
 
De nadruk bij zijn concerten ligt veelal op recent repertoire, waardoor sommige pareltjes uit het verleden geen aandacht meer krijgen. Aanleiding om vorig jaar – via facebook –  eens bij fans & volgers te onderzoeken wat zij de hoogtepunten uit het omvangrijke JP Den Tex oeuvre vonden.  Het resultaat van dit democratische proces vindt u nu op de CD Storyteller – Live at Le Perron, de registratie van twee heel bijzondere avonden in het Amsterdamse Perron,  waar Den Tex  de uiteindelijke keuze van zijn publiek solo ten gehore bracht. Het album Storyteller is dus eigenlijk een democratisch samengestelde “Best Of “ – met unieke,  akoestische versies van de gekozen topliedjes. Plus 3 bijbehorende verhalen uit het bonte verhalen-repertoire van JP Den Tex, singer/songwriter en verhalenverteller par excellence. De CD is verpakt in een luxe Jakebox en een 12 pagina’s dik boekje met alle songteksten is bijgesloten

Deze herfst treedt JP Den Tex veelvuldig op in het hele land met  een keuze uit zijn mooiste liedjes en verhalen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!