Gast: Jan du Pont

Rubriek: Gasten, Muziek, Programma  |  6 Reacties

Dit keer eens geen aanstormend jong bandje of een gevestigde muzikant of zanger, maar een man uit een andere hoek, maar net zo begeisterd door muziek. Muziek maken! Allereerst op de accordeon en daarna ook op de piano. Hij werd pianostemmer en tovenaar op de Fender Rhodes, maar ook uitvinder! Gezeur van de buren over je pianospel? Jan heeft de oplossing, die zorgt dat ┬áje piano blijft klinken, maar je buren geen last meer hebben. Helemaal zelf ontwikkeld en gemaakt. Maar in de N8 gaat het om zijn spel. Hij kon zich ooit aardig staande houden naast de allergrootste die we ooit hadden op de accordeon, Johnny Meijer…

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reactes

 1. Kees says:

  december 12th, 2011at 03:34(#)

  Goedemorgen,

  Wil ik lekker ’s nachts een stukje kunnen pingelen….

  Kan ik Jan zijn vinding niet op internet vinden. Kun je mij aub de link sturen.

  Groet,

  Kees Scholler

 2. Adeline says:

  december 12th, 2011at 04:04(#)

  http://www.dupontpiano.nl/

 3. Aris Zwart says:

  december 12th, 2011at 12:16(#)

  Wat een leuke uitzending was dit, ik heb on onderbroken alles afgeluisterd. Temeer ook omdat ik een vriend van Jan ben, en hierdoor volledig verrast werd. Goed en betrokken interview werk door Adeline trouwens, en zo dus swingend het uur door.
  Met een van de broers van Jan,(Jef) ben ook ik betrokken als PR en Marketing ondersteuner om de uitvindgen can Jan gedistribueerd te krijgen.
  Dat gaat allemaal lukken, zijn uitvingen zijn minstens zo verrassend als hoe hij muziek speelt en beleefd. Dank voor dit uurtje Jan du Pont. (het is inderdaad du Pont en geen Du Pont zoals boven het artikel staat…..kniesoor die dar op let…..) Aris Zwart

 4. zoon says:

  december 12th, 2011at 23:19(#)

  En ik er heilig van overtuigd dat het vanavond was, sorry pa ik download je wel…

 5. ruth carasso says:

  december 13th, 2011at 21:58(#)

  Jan, ik blijf een fan van je. Zoals je daar voor de radio relaxed mooi zit te spelen en zeggen wat je wilt. Ik hoop gauw eens een hele avond mee te maken, op wat voor instrument je ook speelt, of weer bij ons thuis, voor mijn verjaardag,; heel uitgelezen en bevoorrecht ben ik dan!
  Succes met je uitvinding!
  Ruth.

 6. Wim says:

  december 14th, 2011at 16:31(#)

  Beste Jan , je jongste broertje is trots op je. Wat een leuk en soms ontroerend interview was dat.
  En wat ben je goed op de accordeon en supermuzikaal! Dus… Niet te bescheiden zijn hoor!!

  Groetjes Wim

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!