Gast: Arthur van Amerongen + Mambo Jambo

Rubriek: Boeken, Gasten, Interview, Programma

4 jaar na ‘Brussel: Eurabia’, het boek waarmee van Amerongen een vorig leven afsloot(“Zo’n boek schrijven is een stuk goedkoper dan de psych”) is hij weer te gast met een bijzonder egodocument : ‘Mambo Jambo’…op de achterflap de volgende tekst:

vier slopende tropenjaren vol hartstocht, jaloezie, drankzucht, moordende wanhoop en blinde liefdeEen enkele reis Nieuwe Wereld, naar de waanzin van Rio de Janeiro en de verraderlijke rust van Paraguay. Hij wilde zijn verleden vergeten. Zij, twintig jaar jonger, zocht het rauwe avontuur. Het werd een botsing tussen Hollands cynisme en Spaanse furie. Het noodlot voerde hen over de Argentijnse pampa, het desolate Vuurland, de Boliviaanse Andes. Het droomhuis werd een vervallen villa met vijf honden en negen katten. Een destructieve levenslust die van de pagina’s druipt. La vida loca.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!