Expositie: ‘Sex & The Sea’ in het Maritiem Museum Rotterdam

Rubriek: Interview, Programma  |  1 Reactie

3x Sex & the seaGa in het Maritiem Museum met de zeeman mee op reis en ervaar zijn heimwee, seksuele verlangens en verleidingen in verre havens in de expo ‘Sex & The Sea, by Greenaway / Boddeke’U krijgt een aantal openhartige interview met zeelui  over dit onderwerp!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reactie

 1. Jacqueline says:

  maart 19th, 2014at 15:17(#)

  Hoi Adeline,

  Oh oh oh wat heb ik moeten lachen…. Zondag de uitzending gehoord over Sex & The Sea, met o.a. de spannende verhalen over geslachtsziekten, hoor ik gisteren van 1 van onze koorleden dat hij SCHAAMLUIS heeft, en hij denkt dat hij dat heeft opgelopen door het dragen van een oud theaterkostuum in onze voorstelling!!!

  ‘R’, zoals ik hem maar even noem, weet nog niet of hij de feestvreugde van onze zeer geslaagde produktie wil bederven door de rest van het koor ook te vertellen over de luis. Omdat R het toch aan iemand kwijt wilde, vertelde hij het aan mij. Ik heb hem uitvoerig bedankt, hahahaha.

  Zijn huisarts was er zo te horen wat verlegen mee, misschien wel bang om besmet te worden? Die zei namelijk: waarom ben je eigenlijk naar mij gekomen, als je al wist wat je had? Je had meteen naar de apotheek kunnen gaan.
  Daarna zag de huisarts blijkbaar toch een voordeel aan het bezoek, want hij vroeg of hij zijn stagaire erbij mocht halen om het extreem zeldzame ongedierte te kunnen laten zien…

  R kreeg een zalfkuur a 20 euro “die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar, en zelfs niet van het eigen risico af gaat”. Toen hij het spul ging halen bij de apotheek, heeft hij er met opzet hardop om gevraagd, erbij gezegd waar het voor nodig was, EN gezegd dat het voor hemzelf was, hahahahaha. De apotheek vertrok geen spier, knap hoor!

  Daarna mijn moeder blij gemaakt met het verhaal, zij kwam ook met een mooie anecdote, over een oude huisarts: die ging in een ver verleden bij veel boeren op huisbezoek, waar hij in driekwart van de gevallen werd besprongen door schaamluis.. Kan dat eigenlijk wel? Nou ja, het verhaal is mooi.

  Ik hou je op de hoogte, mocht ik nog meer horen. Bedankt voor de mooie radio en groet,
  Jacqueline

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!