Edo & Jan & Abel: ‘A song journey’

Rubriek: Gasten, Programma

Dit is echt lekker: 3 heren met een enorme passie voor de Amerikaanse muziek uit het Zuiden van de US of A. Eerder hadden we Jimmy Tigges te gast die een heerlijk reisverslag schreef over dit supermuzikale gebied van Amerika: blues, soul, funk, jazz, country...'t komt er allemaal vandaan  en Edo & Jan & Abel maakten er een muziekaal verslag van, getiteld 'A song journey' Edo Donkers is een singer-songwriter,  die net met succes zijn 2e album heeft uitgebracht: 'A sense of home'  en de muziek heeft ook weer alles met het muzikale Zuid-Westen van de USA te maken. En Jan is Jan Donkers. Niet de pa van Edo, niet eens familie!  Jans zoon heet Sander en die is ook al muziekjournalist, net als pa. Maar pa Jan is ook gesjeesde sociologie-student. Hij werkte  liever in de praktijk als jourrnalist voor allerlei kranten en bladen. En dat kwam allemaal samen in Amerika vanaf midden jaren 60 tot het heden. Hij werkte meer dan 30 jaar voor de VPRO radio in allerlei functies. Verslagen leverend van de Amerikaanse cultuur, literatuur, muziek, politiek, noem het maar op en met eigen muzikale programma's(schande dat die programma's niet voortduren!! Hoezo mogen ouwe lullen[ja, ook de babyboomers van net vóór mijn tijd]niet hun enorme kennis blijven etaleren??) Afijn, samen met een ander radioman(Radio Noord-Holland) & muziekfanaat(met eigen cajun & zydeco band The Bayou Mosquitos), Abel de Lange touren deze 3 heren langs theaters met het muzikale verhalenprogram 'A song journey' en daaruit gaven ze zondagnacht zomaar hele stukke kado op radio 1. Luister maar...djiessus wat zijn dat muzikale heren en wat matchen ze mooi samen... Uur 1

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Uur 2

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!