Docu: ‘The only son’ van Simonka de Jong

Rubriek: Film, Interview, Programma

Simonka de Jong studeerde eerst filosofie en kunstgeschiedenis, in Amsterdam en in Italie en Engeland, voordat ze zich ging toeleggen op het maken van documentaires. Ondertussen heeft ze al aardig wat prijzen en nominaties op haar naam staan en afgelopen IDFA ging een bijzondere documentaire van haar in premiere en het werd gelijk een van de publieksfavorieten. ‘The only son’ heet ie en hij gaat over de familieverhoudingen binnen een Tibetaans gezin dat leeft op verschillende continenten.  Een bizar verhaal. En the only son, de enige zoon is Pema. In de documentaire hoor je ook zijn verhaal en gedachten in de voice over.Ik vroeg Simonka hoe ze aan deze jongen , dit onderwerp kwam….

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

‘The Only Son’, een prachtige documentaire over familieverhoudingen, generatieconflicten en de enorme contrasten in levensstijlen die binnen één gezin kunnen bestaan. Bijzonder verhaal , goed verteld en in beeld gebracht door Simonka de Jong. Komende week te zien in: -Filmtheater Hilversum,Theater, -De Lieve Vrouw in Amersfoort, -LUX  Nijmegen, -de Verkadefabriek in Den Bosch,-Filmhuis Den Haag en LantarenVenster  in Rotterdam . En in het weekend van 13 april draait The Only Son tweemaal als onderdeel van de Best of IDFA tour in de Balie.

 

 

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!