‘De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne’ Toon Tellegen & Corrie van Binsbergen Band

Rubriek: Boeken, Muziek, Programma, Vorige uitzending  |  2 Reacties

3x PavloskDe Trein naar Pavlovsk (en Oostvoorne) gaat over de ontmoetingen tussen een grootvader en zijn kleinzoon, over verhalen vertellen en over het oude Rusland. Zoals het verhaal over de niezende neushoorn die door de balzaal van het winterpaleis van de Tsaar denderde. Of dat het Russisch elf woorden voor schuld kent, zoals Eskimo’s dertig woorden voor sneeuw kennen. Grootvader vertelt verhalen over zijn familie, over eigenaardige gebruiken en levenswijsheden.

Toon Tellegen las een keuze uit eigen werk voor in het Amsterdamse Bimhuis, waarbij hij werd begeleid door de band van componiste/gitariste Corrie van Binsbergen. Een combinatie van literatuur en muziek; verhalen verteld en gespeeld.

Reactes

 1. Ria bekkers says:

  december 22nd, 2014at 12:45(#)

  Geweldig .
  Iedere zondagnacht luister ik naar het programma van Adeline .
  Afgelopen nacht heb ik weer genoten van oa het verhaal
  Met de trein van Pavlosk naar Oostvoorne.
  Ik ga het boek snel kopen.
  Jammer dat het programma geen vervolg krijgt in 2015 .
  Ik zal het gaan missen.
  Hartelijke groet en….fijne feestdagen

 2. Sol Hasken says:

  december 24th, 2014at 12:03(#)

  Afgelopen zondagnacht 22 december 2014 werd ik wakker omdat de radio naast mijn bed op onverklaarbare wijze was aangegaan. Net op het moment dat Toon Tellegen, begeleid door de band van Corrie van Binsbergen, de verhalen over zijn Russische grootvader voorleest. Het lijkt wel of het de bedoeling is geweest dat ik deze zeer bijzondere verhalen, met hun mystieke lading, moest horen…

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!