Column Marjolijn van Heemstra ‘Welkom/Onwelkom’ (11-slot)

Rubriek: Programma, Reportage  |  1 Reactie

Een nieuwe stem! Multitalent Marjolijn van Heemstra, schrijver(‘De laatste Aedema’), dichter(‘Als Mozes had doorgevraagd’), theatermaker(binnenkort als regisseur aan de slag bij het Ro in Rotterdam!), schrijft wekelijks columns voor dagblad Trouw en voorheen voor NRC.nl Ik vroeg haar die  laatste serie columns voor te lezen.  Ze deed namelijk iets bijzonders: wekelijks ging Marjolijn onuitgenodigd naar een feest om te zien hoe ze als vreemde gast werd ontvangen. Partycrasher avant la lettre?  Luister en oordeel zelf.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Reactie

  1. Harrie Meuwese says:

    april 23rd, 2013at 06:15(#)

    Goedemorgen,
    Als je een (kinder)feestje geeft nodig je daar bepaalde mensen voor uit. Feestjes geef je niet elke dag, dus je doet je best om een leuk gezelschap te creëren. Als er dan onverwachts een vreemde aan wil sluiten, is dat niet altijd leuk. En ja, in Nederland wordt dat dan gezegd. Nu wordt er door mevrouw Heemstra denigrerend gedaan over de gastvrijheid in Nederland, omdat ze vrijwel nergens welkom is. Maar weet u, opdringerige mensen zijn nergens ter wereld welkom. Ik heb zelf jarenlang in Frankrijk gewoond, daar word je onheus bejegend als je ongevraagd een feestje binnenstapt! Gastvrijheid is een vreemde wandelaar te drinken geven en naar het toilet laten gaan op een hete zomerdag, of een kennis die onverwachts langskomt een fijne dag bezorgen, of vrienden/familie zich thuis te laten voelen bij je, of lief zijn voor de vrienden van je kinderen of partner die je eigenlijk niet zo mag. Maar om nu een beetje boos te zijn op “de Nederlander” omdat je niet welkom bent bij een besloten feestje of aan een tafel vol kinderen in de McDonalds…….. Ga eens naar Frankrijk, of Italië, of Texas….. Grote kans dat je niet ongeschonden wegkomt. Bottom line: de negativiteit die uitstraalt van het project van mevrouw Heemstra doet mij naar aan en is onterechter dan onterecht. Mvg. Harrie Meuwese – Beesd

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!