Boekenweek met Tom Lanoye: ‘Van Goede Buren en Verre Vrienden’

Rubriek: Boeken, hoorspel & -college, Programma, Reportage

Zondagavond 18 maart stond in het teken van de vriendschap. Naar aanleiding van het Boekenweekthema ‘Vriendschap en andere ongemakken’ vroeg Vlaams-Nederlands Huis deBuren aan Tom Lanoye, de schrijver van het Boekenweekgeschenk ‘Heldere heme’, om zijn vrienden en vriendinnen uit te nodigen voor een veelzijdig literair programma in het Vlaamse Cultuurhuis in Amsterdam, de Brakke Grond. Onder leiding van Hanneke Groenteman ging Lanoye in gesprek met schrijvers, acteurs en theatermakers. De avond was opgezet als een grote ode aan de vriendschap, met literaire voordrachten, muzikale interventies en straf toneelwerk. Vrienden (o.a.)Connie Palmen,  Erwin Mortier,  Chris Nietvelt, Jan Decleir passeren de revue

Met heel veel dank aan Hard/Hoofd voor de opnames! Hard/Hoofd is een dagelijks online tijdschrift voor kunst en journalistiek. Beslist een bezoek waard!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!