Familieverhalen van Benny Lindelauf en Yolanda Entius

Rubriek: Boeken, Programma

3 boeken verslonden deze week. Allereerst de 4e roman van Yolanda Entius  ‘Het kabinet van de familie Staal’, bijzonder geslaagd! Een familiegeschiedenis die dicht bij die van Yolanda zelf ligt. Ouders die vanuit hun slachtofferschap niet kunnen meevoelen met de mensen om zich heen, ook niet met hun eigen kinderen… Stuitende verhalen, maar met humor en met een vaardige, onopgesmukte pen geschreven.

Benny Lindelaufs  roman ‘De hemel van Heivisj’ won deze maand de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs voor literaire jeugdboeken van hoge kwaliteit. Ik vroeg het boek aan bij uitgeverij Querido en die gaven mij gelijk ook zijn vorige boek ‘Negen open armen’, ze sluiten namelijk aan, maar kunnen ook los gelezen worden…Wat een heerlijk boeken! Ik las ergens in een recensie ‘Gabriel Garcia Marquez’ ‘100 jaar eenzaamheid’ voor kinderen’ en daar zit wel wat in…alhoewel…is het wel een jeugdboek? Het is voor iedereen…enorme aanrader!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!