1000x dank voor het luisteren!

Rubriek: Deze week, Programma  |  20 Reacties

Schermafbeelding 2014-12-26 om 15.40.20Lieve luisteraars, mag ik jullie 1000x danken voor het luisteren als die jaren? Al was het tussen het slapen door, ik voelde echt wel dat ik een hoop slechtslapers en nachtwerkers en -brakers een plezier deed met mijn rommelige program. Altijd geprobeerd de scheiding tussen mijn studio en uw oren zo klein mogelijk te houden: ik was als het ware graag bij u op bezoek! Geen webcamgedoe bij mij(nouja op de muziek soms-die hebben er misschien wat aan), want radio mag in je hoofd klinken(nou eenmaal je allergrootste filmscherm). Geen flauwekul in Hilversumse toontjes en pseudo gewichtigheid: iets wat met hart en ziel wordt gemaakt, hoeft niet perfect te zijn. Dacht wel dat een en ander goed ‘over’kwam.  Altijd geprobeerd ook wat niet in de spotlights staat eens naar voren te trekken: onbekende bandjes, voorstellingen, boeken etc. En al die gasten kwamen toch maar op dat ontijdige uur langs…voor wat tuccies, cola/wijn/bier en de reiskosten! Applaus voor al mijn gasten in die 8 en half jaar N8vhGL!! Daar ga ik dan…na 9 jaar tv en 24 jaar radio uit Hilversum verbannen. Nou, Hilversum zelf zal ik niet missen(ooit geprobeerd van A naar B te komen in Hilversum?), maar die zondagnachten wel degelijk….Tot in een nieuw universum(internetradio?? podcasts? het Torpedotheater op de zondagen-lees hier maar wat verslagen) alle goeds, Adeline

Reactes

 1. marjolein jacobs says:

  december 26th, 2014at 21:36(#)

  de enige nachtontspannendus niet tenenkrommend luisteren.Je nam mij mee naar je werk je thuis , je interresses, familie vrienden. Alles gaf kleur en geur en tonen aan de nacht.

  Ik ben van n dag en nacht ritme veranderd, groot genot.
  Eers Nora weg, nu adeline

  het is toch wat.

  dank je wel

  Zondag een hele fijne dag, ik wens je veel hulp dat je op n troon kan zitten goed kan genieten en je intuitive draai kan geven
  Jammer dat ik er niet bij kan zijn, het risico te tocht te maken en vol te horen krijgen, nee . Ik ga me lekker voorbereiden op de nacht.

 2. Adeline says:

  december 26th, 2014at 21:59(#)

  Lieve Marjolein,

  Bedankt voor je lieve woorden en leuk dat je lekker thuis blijft en ’s nachts naar me luistert…daarvoor maak ik het tenslotte(en het wordt vast veel te druk-ik hoop toch m’n nachtsfeer te behouden-vergeef me als dat niet helemaal lukt!)
  En: heel graag gedaan!

  alle hartelijks, Adeline

 3. Patty Hamel says:

  december 27th, 2014at 00:50(#)

  Heel lang met veel plezier geluisterd. Uniek programma dat ergens over ging. Dat was radio maken. En wat krijgen we er voor terug? Verplatting alom. Hoop dat je nieuwe project in Amsterdam zal aanslaan! Aaaa-deline, t was fijn om je te ziene en te horen bovendiene!!

 4. Rolf Deen says:

  december 27th, 2014at 12:00(#)

  Radio in de nacht maakte mijn leven goed en soms beter. Ik gun iedereen een flinke dosis slapeloosheid om te kunnen luisteren. Daar komt nu een einde aan. Nu moeten we met podcasts en spotify zelf de nacht doorkomen. Lieve Adeline bedankt voor al die uren cultuur. Creatieve wanorderlijke geesten zoals jij redden zich wel, jammer dat de publieke omroep daar niet meer van wil weten. Een dikke zoen van een oud-collega. Rolf

 5. Adeline says:

  december 27th, 2014at 12:34(#)

  zoen terug Rolf!x

 6. Hannah Drees says:

  december 27th, 2014at 13:36(#)

  Het heerlijkste vond ik de hoorspelen en jouw bulderende lach !! Adeline !

 7. Jenny says:

  december 27th, 2014at 22:30(#)

  Adeline,
  Ik wil je bedanken voor al die zondagnachten met mooie muziek boekentips hoorcolleges je vergeten kuchknopje en al je eigen opnames van je culturele zwerftochten door vooral Amsterdam.
  Jammer dat je nu moet stoppen nu mijn laatste knijpkat ook gestopt is (snik snik)
  Adeline jij was altijd de mantelzorger waar mensen in mijn positie naar uitkeken en die me nu wordt afgenomen.
  Maar ik weet je te vinden hoor we houden contact.
  Ik werd KRO lid om jou maar nu zeg ik mijn lidmaatschap op. Als zij niet aan hun leden denken dan de leden ook niet.
  Gelukkig heb je genoeg ijzers in het vuur en heb je ook met je handen leren werken.
  Jammer dat ik die reis naar Amsterdam nu niet durf te ondernemen om bij je laatste progr in deze reeks te zijn.
  Ik weet zeker dat we je terug zullen krijgen op de radio.
  Groetjes aan Martijn Tom Meis en een knuffel voor Norah . Ja je gezin groeide met ons mee en op.
  Hier dan een muziekje dat echt bij jo past in deze uitvoering. http://www.youtube.com/watch?v=fX2grJZDrmg
  Tot horens Adeline en dank
  Jenny

 8. Adeline says:

  december 28th, 2014at 08:31(#)

  Lieve Jenny!
  Trouwste luisteraar van het eerste uur! We blijven contact houden
  liefs,
  Adeline

 9. Teeuwen Elly says:

  december 29th, 2014at 02:15(#)

  Adeline
  Heel veel dank voor al die jaren luisterplezier!
  Fijne laatste uitzending.
  Ik zal je programma missen en jouw prachtige stem en muziek en programma keuze.
  Het ga je goed.
  Veel dank!!

  Elly

 10. Huub Beijers says:

  december 29th, 2014at 09:31(#)

  Maakte vanochtend de laatste minuten mee, via de radio (mijn gezonde slaap heeft altijd met je gestreden) Heb jarenlang genoten van je programma tussen de slaap door. Baken in de mediawoestijn. Dank.Nu ten laatste leste helemaal overstappen naar de BBC.

 11. sjo says:

  december 29th, 2014at 10:02(#)

  lieve adeline,
  dank voor de ontelbare uren in de nacht….sjo

 12. Jenny says:

  december 29th, 2014at 13:01(#)

  Leuke Laatste uitzending via de KRO maar ik weet zeker dat het niet de laatste uitzending van jou was.
  Internetradio dan maar en dan desnoods zo gauw mogelijk met crowdfunding en lidmaatschap.
  We kunnen je niet missen hoor.
  Je Mams was ook geweldig evenals alle andere gasten tot gauw Kus J

 13. Maria says:

  december 29th, 2014at 15:34(#)

  Adeline, treurig dat je programma gestopt is. Boeh voor de KRO.
  Dank je wel voor de mooie nachten,
  Een slapeloze nacht wordt saaier zonder jou.
  Groet, Maria

 14. Freerk says:

  december 29th, 2014at 15:35(#)

  Adeline je bent met jouw programma in de loop der jaren een vast onderdeel van mijn levensritme geworden net zoals andere goede programmamakers. Maar helaas! Het mes van de kille saneerders snijdt alles weg bij de publieke omroep wat er toe doet. Ik ben bang dat ik als zeventigjarige luisterfanaat in de toekomst veel zal moeten missen. Het gesproken woord en de contacten met de gasten voorzien in een duidelijke behoefte bij menig luisteraar.
  Het ga je goed en bedankt!
  Freerk.

 15. Eugenie says:

  december 29th, 2014at 20:48(#)

  Adeline, Bedankt voor al wat je bracht en dat: ontspannend, vol levenslust, wijsheid, een heerlijke overdaad van alles wat niet in woorden uit te drukken is!

 16. threes bosman says:

  december 29th, 2014at 21:30(#)

  ik leerde vroeger wanneer je ouder word dan vallen er dingen weg en ja dat is zo maar soms vallen ze niet maar worden ze weggennomen door betweters zoals zo’n kro manneke.
  jammer, jouw kwaliteit blijft die van de kro wordt minder door het weghalen van jouw/ons programma. het ga je goed ik neem wel paracetamol in plaats van de nacht van het goede leven. overbodig om te zeggen maar blijf jezelf en laat andere mensen genieten van je spontaniteit, eerlijkheid en kennis. het ga je goed.

 17. Haije Weldaon says:

  december 29th, 2014at 22:31(#)

  Het is allemaal erg jammer. Nog even en de radio kan begraven worden. Dank je wel Adeline voor alle mooie luisterdingen de afgelopen jaren.
  Haije Weldaon
  Sir B
  Ben
  Hoorspelweb.com

 18. Jenny says:

  december 30th, 2014at 13:20(#)

  Op radio1 gaan ze straks over Adeline praten ik kom net thuis en hoorde de aankondiging

 19. Ans de Heus says:

  januari 4th, 2015at 20:29(#)

  Lieve Adeline, elke maandag, begin van de werkweek was het genieten met jou op de radio. Maandag is de enige dag in de week dat ik niet vroeg hoef op te staan. Anders sta ik elke dag om 3.45 uur op om naar mijn werk te gaan. Andere dagen lukt het mij niet om naar de radio te luisteren, daarom was maandag mijn dag!! Dan kan ik blijven liggen, maar ben meestal wel wakker en heb de radio aan.
  Ik lig dan heerlijk te genieten van al die mooie rubriekjes. Vooral het uur van 5 tot 6 uur was mij het allerliefst. Die met Starink over zijn moeder zo herkenbaar en zo mooi vertelt. En met Romanee, over haar buren mooie radioportretten. Ik zal het heel erg gaan missen, en ik hoop dat je ooit weer terug zult komen.
  Liefs.

 20. Ellas majoekfas says:

  januari 4th, 2015at 21:54(#)

  Lieve Adeline, ik ga je missen en zoek je nieuwe programma op in het Torpedotheater. Dat er in plaats van jou heerlijke programma nou een bel-programma komt, de zoveelste, sorry dat ik het zeg, maar waar mensen allerlei onzin uitkramen! Waar moet het heen, weer allemaal mensen met meningen in plaats van jouw warme aandacht voor poezie, hoorspelen, muziek en leuke gasten die de tijd kregen op iets te vertellen. Erg jammer, maar het Torpedotheater staat op mijn lijstje,
  Klein maar fijn….

  Ellas

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!