10 januari 2011 toneel: ‘De kersentuin’ De Vere

Rubriek: Programma, Theater

Afgelopen vrijdag zag ik weer eens dat weergaloze stuk ‘De kersentuin’ van Anton Tsjechow. Wauw, wat is dat toch prachtig! Bittere komedie en pas helemaal af en perfect als de ouwe rotten van Discordia(‘gaat nooooit verloren!’) en de iets jongere rotten van ’t Barre Land en de Vlaamse Roovers het op de planken zetten…Alsof het stuk, de tekst, de handelingen en vooral de gevoelens van al die dolende zielen ter plekke ontstaan, alsof je meeloopt in hun afscheid van die mooie kersentuin die omgehakt zal worden om plaats te maken voor vakantiehuisjes, die geen vruchten meer levert, maar die gewoon…nou ja, gewoon mooi is…daar ligt en je gelukkig maakt vanwege z’n schoonheid…daar moet je toch niet om hoeven schreeuwen? U hebt het allemaal gemist maar maandelijks keert het samengestelde gezelschap De Vere terug in het hoofdstedelijke theater Frascati om een van haar 33 repertoirestukken te spelen. Zorg dat u erbij bent! Eind deze maand ‘Kras’ van Judith Herzberg.

Hier een fragment:…zakenman Lopakhin probeert  de beminnelijke Loebja te overtuigen van de noodzaak de kersentuin te verkopen…maar Loebja en haar broer Leonid zijn met andere dingen bezig…

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer op dit bericht!

Luister hier naar mijn radiofragmenten!!